Zdraviji zajedno – Erasmus KA229

20. listopada 2020. održan je prvi online sastanak koordinatora Erasmus+ KA229 projekta: Healthier together (Zdraviji zajedno). Sastanku su prisustvovali nositelji iz Francuske, te partneri iz Turske, Rumunjske, Italije i naravno Hrvatske.

Radi se o projektu vrijednom gotovo 150 000 €,  u kojemu je Elektrotehnička i prometna škola Osijek partner, a u ime škole koordinira ga profesorica Danijela Ivanović – Ižaković. Aktivnosti ovog zanimljivog projekta vezane su uz podizanje svijesti srednjoškolaca o zdravom načinu života, a glavne teme koje će biti okosnica aktivnosti projekta su osiguravanje uravnotežene prehrane, aktivniji način života, kako biti energičniji, optimističniji, te kako  izbjegavati stres i loše navike.

Projekt ima za cilj uspostavu suradnje među učenicima iz partnerskih zemalja kako bi jedni od drugih učili o zdravom životu. U svrhu što boljeg povezivanja partnera i učenika planirane su i sedmodnevne mobilnosti učenika i nastavnika u sve uključene zemlje.

Koordinatori su na sastanku komentirali dosadašnje aktivnosti te razmijenili ideje vezane uz aktivnosti koje nam uskoro slijede. S obzirom na trenutnu COVID krizu i sve veći broj oboljelih u svim državama partnerima te u skladu s preporukama nacionalnih agencija o odgađanju planiranih mobilnosti dogovarali smo I vremensku preraspodjelu aktivnost mobilnosti.

Autor teksta: Danijela Ivanović Ižaković

About the Author: Karolina Brleković