Brkati studeni: Ne zaPUSTI se – PUSTI brkove!

logo brkati studeni Leonarda Prpić

Počeo je brkati studeni! Pozivamo sve učenike, njihove očeve, kolege nastavnike, bivše učenike i sve koji prepoznaju važnost brige za muško tjelesno i mentalno zdravlje da se pridruže obilježavanju Brkatog studenog simboličnim puštanjem brkova. Naš moto je Ne zaPUSTI se, PUSTI brkove.

 

Postanite tako dio međunarodnog MOVEMBER pokreta koji na globalnoj razini stvara novu sliku muškog zdravlja.

Zadatak je jednostavan: puštajte brkove u studenom, dokumentirajte fotografijom svoj napredak, sudjelujte u natjecanju za naj-brk razreda, generacije ili čak cijele škole  i osvojite neke od nagrade naših sponzora koji su podržali ovu akciju.

A mi ćemo, čim epidemiološke prilike to dopuste, nastaviti s edukativnim i motivacijskim radionicama.

Podsjetimo se – Elektrotehnička i prometna škola Osijek ove godine po prvi put obilježava MOVEMBER, mjesec brige za muško zdravlje. Za nas je to Brkati studeni. Naš je moto Ne zaPUSTI se… PUSTI brkove! Planirali smo za naših 600 učenika tijekom listopada i studenoga organizirati različite sportske aktivnosti, motivacijska predavanja i radionice koje bi bile usmjerene na podizanje svijest o važnosti brige za tjelesno, spolno i mentalno zdravlje mladih ljudi. U studenom ćemo poticati učenike da puštaju brkove kako bismo na završnoj svečanosti mogli proglasiti i nagraditi naj-brkove u raznim kategorijama (po razredima ili generacijama). 

Kako je cijela ideja Brkatog studenog – Movembera briga za tjelesno, spolno i mentalno zdravlje muškaraca, s jedne smo  strane okupile ekipu liječnika koji će govoriti o važnosti tjelesne aktivnosti, samopregleda i pravovremenog dolaska liječniku u slučaju sumnje na karcinom testisa i/ili prostate.   

S druge strane, želimo na primjerima životnih i poslovnih priča naših gostiju, više ili manje poznatih i uspješnih sportaša, poduzetnika, glumaca, znanstvenika itd. pokazati kako se može nositi s teškoćama, savladavati prepreke, dizati nakon poraza ili razočaranja te kroz njih rasti. 

Dio planiranih aktivnosti uspjeli smo realizirati, a dio odgađamo, no koristit ćemo sve moguće izvore da nastavimo ovu plemenitu akciju.

Organizacijski tim: Željka Getoš, Sandra Matijević, Daliborka Pavošević

Prilozi

About the Author: Daliborka Pavošević