Brkati studeni: Vlatko Matijević iz tvrtke ORQA

brkati studeni orqa

U četvrtak, 25.11.2021. u 12.00 sati u sklopu projekta Brkati studeni u goste nam je stigao Vlatko Matijević, bivši učenik i suosnivač tvrtke Orqua. Njega smo pozvali kao primjer poduzetnika koji je znanja iz struke pretvorio u uspješan posao.

Ispričao nam je nadahnjujuću poduzetničku priču u kojoj su tri prijatelja i suradnika nakon nekoliko godina rada i upornosti preko start-up kampanje plasirali svoj proizvod – Orqa  FPV naočale – first person view naočale koje su prvotno namijenjene vožnji dronova, no svoju su uporabu našle u brojnim poljima – industriji, medicini, zabavi i sigurnosti. Sati i sati rada, truda, pokušaja i pogrešaka, neisplaćenih plaća i inovativnih rješenja,  doveli su ih do tvrtke u kojoj je prosječna dob 26 godina i  u kojoj su djelatnici istovremeno i dioničari tvrtke.

Učenici, kojih je na ovoj posljednjoj aktivnosti Brkatog studenog bilo oko stotinu, postavili su brojna pitanja o motivaciji, mentalnom sklopu, ali i načinima na koji funkcioniraju proizvodi tvrtke ORQA. Predavanje je završilo pozivom učenicima i nastavnicima da dođu posjetiti tvrtku. Nadahnjujuće i s velikim uspjehom završili smo ovogodišnji krug predavanja u sklopu Brkatog studenog.

Organizacijski tim Ž.Getoš, S. Matijević, D. Pavošević

About the Author: Daliborka Pavošević