Donacija knjiga na Međunarodni dan edukacije UNESCO-a

Lions klub Osijek Waldinger donirao je stručne knjige za našu školsku knjižnicu. Zahvaljujemo donatorima na čelu s Ivanom Štefanićem, koji je istaknuo kako se nadaju da na ovaj način promiču obrazovanje kao ljudsko pravo, kako to ističe i Konvencija o pravima djeteta. To čini  i Plan održivog razvoja 2030. UNESCO-a kojim se želi poticati dostupnost srednjoškolskog obrazovanja za sve. Naglasio je i 4. članak, osiguravanje inkluzivnog i jednako kvalitetnog obrazovanja i promidžbu svima dostupnog cjeloživotnog obrazovanja do 2030., kao motivaciju za ovu akciju. Donaciju je preuzeo ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Antun Kovačić, i nastavnik Mirko Mesić.

O akciji su pisali i na stranici Lions kluba:

Povodom Međunarodnog dana Edukacije, Lions klub Osijek Waldinger, prikupio je stručne knjige za knjižnicu Elektrotehničke i prometne škole Osijek
Čineći to, nadamo se da ćemo promovirati obrazovanje kao ljudsko pravo. Konvencija o pravima djeteta, usvojena 1989., dalje predviđa da će zemlje učiniti visoko obrazovanje dostupnim svima. Agenda za održivi razvoj do 2030. prepoznaje obrazovanje kao ključ održivog razvoja, a obrazovanje je ključno za uspjeh svih 17 njegovih ciljeva. Cilj 4 održivog razvoja posebno ima za cilj „osigurati inkluzivno i pravedno kvalitetno obrazovanje i promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve“ do 2030. godine.

Lions klub Osijek Waldinger

About the Author: Daliborka Pavošević