Erasmus akreditacija

S ponosom objavljujemo kako je Elektrotehnička i prometna škola Osijek dobila Erasmus akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Dodjelu akreditacija  provela je  Agencija za mobilnost i programe Europske unije. To znači da smo, nakon prijave za dodjelu ovih akreditacija i  prošli postupak provjere formalne prihvatljivosti, podvrgnuti provjeri kvalitete. Nakon provjere utvrđeno je da imamo maksimalnih 100 bodova prema kriterijima iz Poziva, Pravilima za podnošenje prijava, Erasmus standardima kvalitete te Smjernicama za ocjenjivanje prijava za akreditacije u području obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te odgoja i općeg obrazovanja.

Erasmus akreditacija naslijedila je Erasmus+ Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koju je Agencija za mobilnost i programe Europske unije Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek dodijelila početkom listopada 2017. g. Te smo godine bili jedina škola koja je dobila ovu povelju. U prethodnom razdoblju Povelju je imalo 12 škola, a 7 je škola povelju dobilo 2018. i 2019. godine.

Povelja se dodjeljuje ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti kako bi ih se potaknulo da nastave razvijati svoje strategije internacionalizacije, ali su im njome omogućeni i pojednostavljeni postupci prijave na buduće projekte.

Ona predstavlja priznanje Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek za prethodne kvalitetno provedene mobilnosti učenika i motivaciju za sudjelovanje i provođenje daljnjih ovakvih i sličnih projekata, naglašava Antun Kovačić, dipl. ing., ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek, dodajući da je ovo važna potvrda vrijednosti koju donosi ustrajni i dugogodišnji timski rad nastavnica i nastavnika škole.

 

 

About the Author: Daliborka Pavošević