Odnosi s javnošću u obrazovanju

U utorak 11. svibnja započela je dvodnevna edukacija „Odnosi s javnošću u obrazovanju“ na kojoj je sudjelovao projektni tim RCK, nastavno i nenastavno osoblje Elektrotehničke i prometne škole Osijek te partneri iz Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Edukacija je održana od strane Centra za poduzetništvo Osijek, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora BIOS. Cilj edukacije bio je dodatno educirati sve sudionike o važnosti komunikacije i odnosa s javnošću.

Voditeljica edukacije Darija Krstić je kroz četiri ključne točke „Odnosi s javnošću“, „Komunikacijske vještine“, „Organizacijske vještine“ i „Dobrobit (Wellbeing) na radnom mjestu“ sudionicima pojasnila značaj i važnost komunikacijskih vještina u različitim skupinama i organizacijama.

Individualno i u timovima sudionici su bili uključeni u rješavanje kreativnih radnih zadataka. Prilikom rješavanja radnih zadataka, glavni cilj bio je sve sudionike dodatno educirati da na pravilan način reagiraju na sve potencijalne situacije koje zahtijevaju odgovarajuću razinu komunikacijskih vještina.

Cijeli projekt u potpunosti je financiran s europskim sredstvima – sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna, kao dio projekta RCK ELPROS u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

Projekt je vrijedan 43.102.561,87 kuna te će biti svojevrsna nadogradnja na već potpisani ugovor za izgradnju i opremanje ELPROS-a. Podsjećamo, projekt za izgradnju i opremanje ELPROS-a vrijednosti 29.942.296,47 kuna potpisan je 14.2.2020.,te je ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS 73.044.858,34 kune.

About the Author: ZGetos