Prijavite se u Centar izvrsnosti!

Poštovani učenici/ce!

Elektrotehnička i prometna škola Osijek i ove školske godine provodi  izvannastavne aktivnosti u okviru Centra izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva. Centar izvrsnosti je izvanškolski oblik rada značajan za poticanje specifičnih područja darovitosti, a ujedno omogućava i podršku razvoju interesa, talenata i darovitosti.

Mi smo spremni za sve izazove – od provedbe programa uživo, u kabinetima i laboratorijima, kao i za rad u  online okruženju. Sudjelovanje je besplatno. Nakon provedbe aktivnosti polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju Centra izvrsnosti te usvojenim ishodima i kompetencijama.

Pozivamo vas da se uključite u aktivnosti Centara izvrsnosti i to:

A) Učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola županije:

1. Šah i računala – upoznavanje s osnovama šaha i šahovskim programima

2. Python za znatiželjne – osnove programiranja u programskom jeziku Pythonu

3. Budi MULTIMEDIJAlan- korištenje web alata za izradu stripova, letaka i promotivnih digitalnih                                         materijala

B) Učenici 1., 2. i 3. razreda srednjih škola županije:

  1. Zelena elektrotehnikaupoznavanje obnovljivih izvora elektrotehnike, održivi razvoj
  2. Izrada mrežnih stranica – razvoj digitalne pismenosti kroz izradu i razvoj forme web sjedišta
  3. Upoznajmo Raspberry Pi i Scratch – upoznavanje i upotreba Raspberry Pi mikroračunala te programiranje igara u Scratch-u.

 

Termini održavanja aktivnosti su svake druge subote, u trajanju 4 školska sata s početkom u 9,00 sati. Provodi se 48 sati po odabranoj aktivnosti. Predavači su educirani stručni nastavnici koji će svoja znanja i vještine prenositi učenicima tijekom navedenih aktivnosti. Centar izvrsnosti elektrotehnike i računalstva imenovala je  Osječko-baranjska županija koja je i financijski pokrovitelj. Za sve sudionike aktivnosti osigurani su materijali (torba s blokom, olovkama, majicom s logom Centra izvrsnosti).

Molimo vas  da se samostalno prijavite putem linka najkasnije do 19. studenog 2021. godine: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_Mu3thuQhdtpBb9exPtb_tshTLIb8KYPE0VLdMpWyHyc3Xw/viewform

Link se nalazi i na stranici Elektrotehničke i prometne škole Osijek i na društvenoj stranici CI. Sve informacije o radu Centra izvrsnosti učenici i roditelji mogu pratiti i putem društvene stranice https://www.facebook.com/elprosci/ .

 

Razmisli, odluči i prijavi se!

Radujemo se skorom viđenju!

                Mentori aktivnosti u Centru izvrsnosti i Antun Kovačić, dipl. ing., ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek

About the Author: Daliborka Pavošević