Projekt GAMMA – prva virtualna mobilnost nastavnika

Prva aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics)  u kojemu je Odjel za matematiku koordinator, a  Elektrotehnička i prometna škola Osijek jedan od partnera, održana je od  1. do 3. veljače 2021. Cijela aktivnost se odvijala u virtualnom okruženju, organizator aktivnosti je bila Partnerska organizacija iz Amsterdama University of Applied Sciences, Faculty of Education. Iz sve četiri partnerske zemlje: Hrvatske, Grčke, Nizozemske i Finske, 40-tak sudionika je sudjelovalo u svim održanim aktivnostima. 

Na plenarnim predavanjima sudionici su upoznati s Nizozemskim obrazovnim sustavom i primjenama GBL-a u matematičkom obrazovanju. Osim predavanja, održano je i nekoliko zanimljivih radionica gdje su sudionici mogli proučavati  edukativne digitalne igre, bavili su se izborom tema za scenarije poučavanja, te razgovarali o sadržaju Priručnika za nastavnike i upitnike za nastavnike i učenike.  

I članovi GAMMA tima  naše škole (Karolina Brleković-voditelj projekta, Marin Kanaet-pomoćnik voditelja zadužen za financije, Snježana Bošnjak-član, Snježana Odak-član, Kristina Lozina-član, Danijela Ivanović-Ižaković-član) su uz pripremljene prezentacije i razne primjere iz prakse, aktivno sudjelovali u svim zadatcima i ponuđenim temama. 

Sve aktivnosti GAMMA projekta se nastavljaju u travnju, kada će zemlja domaćin biti Grčka.

Snježana Odak

About the Author: Karolina Brleković