RCK Edukacija za nastavnike u području izrade digitalnih alata

6. i 7. srpnja održan je prvi dio edukacije za nastavnike u području izrade digitalnih alata.

Edukacija se nastavlja u kolovozu i rujnu kada će nastavnici nastaviti razvijati vještine rada u alatima za multimediju (zvuk, slika, video), sustavu za e-učenje Moodle, DigCompEdu – aktualnom Europskom kompetencijskom okviru za digitalno obrazovanje te drugim besplatnim alatima i resursima. 

Očekuje se da će nakon cjelokupne edukacije sudionici usvojiti znanja i vještine potrebne za samostalno, organizirano i strukturirano produciranje digitalnih obrazovnih sadržaja i e-tečaja u sustavu za e-učenje uz primjenu alata za osnovnu produkciju multimedije. Producirani sadržaji i alati unutar e-tečaja čine snažne alate za online nastavu i online podršku učioničkoj nastavi.

Projekt RCK ELPROS u potpunosti je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

About the Author: ZGetos