Dani Erasmusa – Hey! Ho! Let’s go!

U petak 14. 10. 2022. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek obilježili smo Dane Erasmusa.  Cilj događanja bio je motivirati  i druge učenike za uključivanje u aktivnosti ovih i budućih KA2 Erasmus+ projekata.

Učenici uključeni u aktivnosti naša dva KA229 Erasmus+ projekta Healthier Together i Steamful podijelili su svoja iskustva s drugim učenicima naše škole. Kroz kratke prezentacije i bogatu galeriju fotografija prikazali su presjek aktivnosti ova dva zanimljiva projekta, te itekako izazvali znatiželju i zainteresiranost svojih kolega za uključivanje u ove i slične projekte.

Healthier Together okuplja sudionike iz Francuske, Turske, Rumunjske i Hrvatske s ciljem promoviranja i usvajanja zdravih životnih navika kod mladih. Zajedničkom kolaboracijom pute digitalnih alata i tijekom mobilnosti proučavaju utjecaj emocija na mentalno zdravlje, utjecaj opojnih sredstava na mentalno i fizičko zdravlje mladih.  Promoviraju zdravu prehranu i fizičke aktivnosti pod motom „U zdravom tijelu zdrav duh“.

U projektu Steamful sudionici iz Italije, Portugala, Španjolske, Grčke, Estonije i Hrvatske zajednički rade na prepoznavanju STEAM-a u svakodnevnom životu i integriranju stvarnih STEAM problema u nastavu, isprobavaju nove metode u učionici, grade samopouzdanje isprobavanjem novih metoda u učionici; istražuju niz resursa, alata i strategija za aktivnosti koje poboljšavaju STEAM u stvarnom životu, smanjuju rodne stereotipe i razvijaju vještine 21. stoljeća.

Sljedeća je mobilnost projekta Healthier Together u svibnju 2023. te će možda već tada neki od učenika koji su se danas upoznali s projektom imati priliku posjetiti Rumunjski Caracal.

Danijela Ivanović – Ižaković

About the Author: Daliborka Pavošević