Hackaton natjecanje think&build!

Od 9. do 11. prosinca 2022. u organizaciji Tehničke škole Sisak održat će se HACKATHON natjecanje „ think&build „ Sisak 2022.

Nositelj projekta je Tehnička škola Sisak, a partneri u projektu su Elektrotehnička i prometna škola Osijek te Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka.

Cilj je projekta okupiti učenike te ih potaknuti na inventivno razmišljanje i praktičnu realizaciju zadane ideje. Kroz realizaciju zadanog projekta učenici stječu nova znanja i vještine koje nisu u prilici dobiti kroz redovni proces edukacije u srednjim školama.  Također, jedan od osnovnih ciljeva projekta je i dijeljenje znanja tako da se ekipe učenika međusobno mogu pomagati kako bi u konačnici svi uređaji bili kvalitetno završeni.

Ovim načinom rada želimo buduće mlade stručnjake  potaknuti  na inventivno razmišljanje i usvajanje kreativnih i inovativnih vještina u kratkom zadanom vremenu (30-50  sati).

Zadatak ovogodišnjeg hackathon natjecanja izrada je video igre na temu Ine: Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, te prerada nafte u rafinerijama.

Na prvom natjecanju sudjelovat će 18 učenika i njihovi mentori, a sva događanja na hackathon natjecanju u Tehničkoj školi Sisak prenosit će se online putem FB ili youtube kanala.

Mjesto održavanja hackatona je RCK – hala „Uradi sam“, Sisak.   

Povjerenstvo za prosudbu čine predstavnici Ine i predstavnici akademske zajednice (FER, Metalurški fakultet Sisak, Sveučilište u Slavonskom Brodu)

Generalni sponzor hackathon natjecanja učenika je INA, d.d.

 

Prilozi

About the Author: Daliborka Pavošević