INOVA2022 Zagreb: čestitamo!

Naši su učenici Tin Kocur i Luka Katavić s mentorima Miroslavom Delačem i Milanom Sabljićem na međunarodnoj izložbi INOVA2022 osvojili posebnu nagradu za inovaciju za svoj rad Ispitni stol za elektrotehniku. Čestitamo učenicima i mentorima na uspjehu!

Ovaj je stol namijenjen za izvođenje laboratorijskih vježbi učenika srednjih strukovnih škola u području elektrotehnike. Sadrži konektore 2xUSB, 2xRJ45/6, industrijski trofazni priključak 16A, digitalni regulacijski izvor 50V/5A, 4xšuko utičnica, tipkalo za sigurno iskapčanje. 

ŠTO JE IZLOŽBA INOVA-MLADI?

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

CILJEVI IZLOŽBE

  • Okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama,  udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i novosti iz svih ostalih programa.
  • okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program;
  • izložiti inovacije mladih Zagrepčana javnosti: mediji redovito objavljuju  niz priloga o izložbama INOVA MLADI;
  • izabrati i nagraditi najbolje za međunarodne promocije hrvatskih inovacija; mlade koji će nastavljati zlatni niz hrvatskih inovatora na izložbama diljem svijeta.

https://inova-croatia.com/inova-mladi/

Na ovoj renomiranoj međunarodnoj izložbi sudjelovali su i učenici Danijel Krišto s Meteorološkom postajomhttps://inova-croatia.com/product-detail/meteoroloska-postaja/ i Tomislav Pružinac s LCD igraonicom – https://inova-croatia.com/product-detail/lcd-igraonica/.

About the Author: Daliborka Pavošević