Izložba inovacija ARCA 2022.

Učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek Luka Katavić, David Koncoš, David Blagojević i Luka Dukić. s mentorima Miroslavom Delačem i Zoranom Benovićem izlažu na ovogodišnjoj jubilarnoj 20. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022, koja se održava od 13. do 15. listopada 2022. u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora te suorganizatora i pokrovitelja.

 

Na izložbi se predstavljaju brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice. Rezultat su rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu.

“Priliku za predstavljanjem svojih inovacija na izložbi imat će i mladi autori, učenici srednjih tehničkih škola te studenti hrvatskih sveučilišta za koje je, kao i za osnovnoškolce, pripremljen popratni program s brojnim radionicama iz STEM područja.

Svečano otvorenje 20. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2022 održat će se u četvrtak 13. listopada 2022. u 11 sati, a izložba će se zatvoriti u subotu 15. listopada 2022. tradicionalnom dodjelom nagrada i medalja.

Posjet izložbi i bogatim popratnim događajima besplatan je za sve posjetitelje.

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promiče inovatorstvo i inovacije te je jedan od najznačajnijih događaja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA)”, kažu na službenoj stranici.

About the Author: Daliborka Pavošević