Kateheza u prirodi 2022.

Drugu godinu zaredom Katehetski ured đakovačko-osječke nadbiskupije organizira projekt za mlade pod nazivom Kateheza u prirodi 2022.
Riječ je o kampovima koji se održavaju na tri lokaliteta na području Valpovštine: Ivanovci, Marjančaci i Harkanovci. Prvi od tri najavljena kampa u 2022. godini, održan je u Ivanovcima od 27. do 29. svibnja 2022. Na njega su se odazvali i učenici iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek (1. V, 2. ET i 2. TR2) uz svog vjeroučitelja/razrednika Petra Kopunovića Legetina, te učenici osmaši iz OŠ Grigora Viteza s vjeroučiteljicom Danijelom Papp.

Animatori aktivnosti u kampu bili su Helena Kulaš i Ivan Vuković, koji su kao polaznici formacije Mladi za mlade (Pastoral mladih đakovačko-osječke nadbiskupije), imali iskustvo praktične primjene vještina koje usvajaju kroz svoju formaciju. Uz temu Od Dekaloga do milosrđa, za katehezu tijekom tri dana bio je zadužen vjeroučitelj Slaven Školka. Ni najlošiji vremenski uvjeti nisu doveli u pitanje zacrtane ciljeve koji su bili motiv za dolazak mladih: upoznajmo se, komunicirajmo, družimo se, igrajmo se i poklonimo pred Gospodinom. Kiša i hladno vrijeme bili su razlogom što se većina aktivnosti morala odvijati u zatvorenim prostorima. Zahvaljujući partnerima u ovom projektu, Svetištu HŠO i gradu Valpovo, korištene su sve dvorane unutar marijanskog svetišta te mjesni dom u Ivanovcima.

Petar Kopunović Legetin

About the Author: Daliborka Pavošević