Koprivnjak i Marušić: srebrna medalja na WorldSkills Croatia 2022!

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika, natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Uz sudjelovanje više od 200 strukovnih škola, u šest paviljona, u prostoru većem od 14.000 m2 tijekom tri dana natjecanja manifestaciju je posjetilo više od 10 000 posjetitelja, a posebice učenika više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva.
Našu je školu u kategoriji Izrada programskih rješenja predstavljao Josip Koprivnjak iz 4tr2 razreda, u pratnji mentora Ivana Marušića, a osvojio je visoko drugo mjesto. Čestitamo i učeniku i mentoru na izvrsnom uspjehu!

 

About the Author: Daliborka Pavošević