Posjet nastavnika iz Španjolske: job shadowing

U razdoblju od 25. do 29. travnja 2022. godine u našoj školi, u okviru Erasmus + job shadowing projekta Goya Innovation lab (Project No. 2019-1- ES01- KA101- 061206), boravili su kolege Marta Galve Aznar i Juan José Royo Espallargas iz škole IES Clara Campoamor Rodríguez iz  Zaragoze. Koordinatorica projekta u našoj školi je prof. Snježana Švelec.

 

Kolegica i kolega nazočili su nastavi Matematike, Fizike i Uvoda u automatiku u suradnji s nastavnicima. Nastavnici Snježana Bošnjak, Kristina Lozina, Andrej Mijaćank, Snježana Švelec i Bojana Štulić pružili su gostima – nastavnicima uvid u svoju nastavu, a potporu su dali i psihologinja, pedagoginja i ravnatelj.

Kolege su imali mogućnost uvida u život i rad jedne strukovne škole u Hrvatskoj tijekom pet dana.  Uspoređivali smo obrazovne sustave, uvjete i metode rada s učenicima obiju zemalja te izmijenili razmišljanja o prednostima i nedostacima obaju obrazovnih sustava. Naši su španjolski kolege posebno  bili zainteresirani za primjenu IKT u nastavi različitih predmeta.

Lijepo vrijeme izmamilo nas je u šetnju Osijekom, ali i u posjet Kopačkom ritu, dvorcu Tikveš i Baranji.

S. Švelec

 

About the Author: Daliborka Pavošević