Projekt GAMMA -nove aktivnosti

Projekt GAMe based learninig in MAthematics nastavio je sa svojim aktivnostima unatoč epidemiološkoj situaciji. Epidemija je mnoge projekte zaustavila ili usporila u svojim aktivnostima. Partneri u ovom projektu odlučili su da nas ova situacija ne smije zaustaviti te smo nastavili rad kroz virtualne mobilnosti i sastanke. Jedini sastanak uživo bio je u Osijeku u lipnju prošle godine gdje su se sastali partneri iz Hrvatske i razgovarali o obrascima za scenarije igara, o priručniku koji izrađuju visoka učilišta iz partnerskih zemalja i o samim igrama koje se planiraju izraditi.

Krajem prošle godine nastavnici naše škole koji sudjeluju u projektu, Karolina Brleković, Snježana Bošnjak, Snježana Odak, Kristina Ižaković i Marin Kanaet napisali su scenariji za digitalnu igru koju će razviti partneri s Odjela za matematiku Osijek. Od tada, kroz niz sastanaka zajedno s partnerima iz Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab te savjetnicom Jelenom Noskov iz Agencije za odgoj i obrazovanje, diskutirali smo o raznim aspektima igre a sama je trenutno u izradi i očekujemo da će biti završena do sredine svibnja.

Početkom godine dovršena je prva verzija GAMMA Priručnika kojeg su izradili fakulteti iz partnerskih zemalja. Priručnik će biti velika pomoć i izvor informacija svakom nastavniku kojeg zanima game-based-learninig kroz digitalne igre. Priručnik ima pet poglavlja a svako poglavlje je pisao jedan fakultet: Amsterdam University of Applied Sciences, Nizozemska, National and Kapodistrian University of Athens, Grčka, Amsterdam University of Applied Sciences, Nizozemska, Satakunta University of Applied Sciences, Finska i Odjel za matematiku Osijek.

Elektrotehnička i prometna škola zajedno sa Srednjom školom Markantuna de Dominisa Rab pokrenula je i eTwinning projekt GAMMA u okviru našeg eTwinning cluba koji je svojim programom privukao 13 škola iz 7 zemalja. Više o samom projektu bit će objavljeno u eTwinning clubu.

S obzirom da je epidemiološka situacija nešto povoljnija nego do sada dogovoreno je da projekt kreće s fizičkim mobilnostima. Radujemo se što će napokon svi partneri naći uživo na mobilnosti u Grčkoj od 6. do 9. svibnja. Očekuje nas rad na sustavima za dizajniranje digitalnih alata MaLT2 i ChoiCo, rasprava o prvoj verziji priručnika te rad na scenarijima igara.

About the Author: Karolina Brleković