Radionica božićnih ukrasa od kukuruzovine

U našoj je školi održana radionica izrađivanja božićnih ukrasa za učenice – zvjezdica od kukuruzovine.

Radionica se održala u četvrtak, 8. 12. 2022. od 16.00 do 18.30 u knjižnici. Zvjezdicama koje su izradile učenice škole ukrasili smo školski bor. Radionicu je vodila Mira Pavošević, samouka umjetnica koja se bavi izradom ukrasa od kukuruzovine dugi niz godina. Više o voditeljici možete pogledati u prilogu na poveznici https://fb.watch/hdGsrP72GE/ 

 

Učenice su imale priliku vidjeti brojne radove od kukuruzovine koje umjetnica izrađuje i okušale se u izradi zanimljivih ukrasa. Vješte su ruke naših djevojaka izradile i velike papirnate pahulje kojima su potom okitile školsko božićno drvce.

Ova je radionica nastavak planiranih susreta za učenice naše škole u projektu Mjesec upoznavanja koji smo pokrenuli  kako bismo povezali učenice i osnažili ih. Projekt je osmislila Sandra Matijević, prof.

Valja spomenuti kako se u petak 7. 10. 2022. u knjižnici održao prvi sastanak svih učenica Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Tijekom sastanka nastavnica S.Matijević provela je kratko istraživanje i održala predavanje kojemu je cilj osnažiti učenice škole i povezati ih međusobno kako bi se ugodnije osjećale i stvorile mrežu poznanstava i prijateljstava. Planiramo još ovakvih susreta i radionica o kojima ćemo vas pravovremeno izvještavati.

 

About the Author: Daliborka Pavošević