STEAMFUL u Portugalu

Erasmus + projekt STEAMFUL u kojem sudjelujemo od 2020. odveo je naše učenike iz 3tr1 – Josipa Antunovića, Diona Haluseka, Bornu Kovača i Ivana Rengela i Domagoja Vukosavljevića iz 3tr2, nastavnicu Karolinu Brleković i pedagoginju Blaženku Pul na još jednu mobilnost – ovaj put u Portugal.

STEAMFUL Portugal svi sudionici

U projektu se učenici suočavaju s brojnim izazovima: klimatskim promjenama i spašavanjem planeta, demografijom, migracijama i starenjem populacije, povezivošću, umjetnom inteligencijom i transportom, ekonomskim rastom i međunarodnom trgovinom i položajem Europe u svijetu, s naglaskom na zaštitu demokracije i upravljanje sukobima i terorizmom.

letak o programima ERASMUS plus

Sudionici projekta iz Italije, Portugala, Španjolske, Grčke, Estonije i Hrvatske rade na sljedećim ciljevima – prepoznavanju STEAM-a u svakodnevnom životu i integriranju stvarnih STEAM problema u nastavu, isprobavaju nove metode u učionici, grade samopouzdanje isprobavanjem novih metoda u učionici; istražuju niz resursa, alata i strategija za aktivnosti koje poboljšavaju STEAM u stvarnom životu, smanjuju rodne stereotipe i razvijaju vještine 21. stoljeća.

Partneri u projektu su:

I.I.S.S.PERTINI-MONTINI-CUOCO, ITALY, Campobasso, Agrupamento de Escolas Dr. Serafim Leite, PORTUGAL, S. João da Madeira, Narva Keeltelütseum, ESTONIA, Narva, Centre d’Estudis Prat, SPAIN, Barcelona i 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, GREECE, ΑΙGIO.

Učenicima i nastavnicima želimo uspješan rad na zahtjevnim zadacima i lijepe uspomene!

About the Author: Daliborka Pavošević