Vrijeme je za Brkati studeni!

Dragi učenici i nastavnici, 

ove godine po drugi u našoj školi obilježavamo Brkati studeni (MOVEMBER MOUSTACHE+NOVEMBER), mjesec brige za muško zdravlje. Školski moto je Ne zapusti se, pusti brkove jer nam je cilj potaknuti naše učenike i nastavnike na pozitivan načina razmišljanja, brigu za tjelesno, spolno i mentalno zdravlje.  

Htjele bismo podijeliti s vama koje sve aktivnosti planiramo organizirati:    

  1. Puštanje brkova u mjesecu studenom – Tijekom cijelog mjeseca studenoga molimo nastavnike i učenike da ne briju brkove kako biste dali podršku Brkatom studenom, godišnjem događaju koji uključuje puštanje brkova kao simboličan znak podržavanja ideje o podizanju svijesti za brigu o muškom zdravlju. Na završnoj priredbi učenike i nastavnike, čiji brkovi budu proglašeni naj-brkovima u razredu ili generaciji, očekuju nagrade. O tome će odlučiti odabrani žiri.
  2. Edukativna predavanja – U školu će doći liječnik školske medicine koji će učenicima održati predavanje o zdravstvenim problemima muškaraca (rak testisa i prostate). Uputit će učenike na važnost samopregleda, pravovremenog odlaska liječniku te odgovarati na pitanja o muškom zdravlju. 
  3. Motivacijska predavanja – Pozvali smo u školu zanimljive goste iz različitih volonterskih, sportskih, poslovnih i zabavnih krugova čije životne priče mogu biti pozitivni primjeri pronalaska smisla u životu, rasta i uspjeha.  
  4. Sportske aktivnosti – Kako su tjelesna aktivnost i druženje važni za očuvanje zdravlja, planira se održavanje turnira u različitim sportovima i društvenim igrama u školi kao završna aktivnost.  
  5. Humanitarna akcija – Važan je dio MOVEMBERA širom svijeta doniranje sredstava u humanitarne svrhe. Obično je to uplata ligi za borbu protiv raka, udrugama osoba s karcinomom ili čak pomoć izravno pojedincima. Naš je plan pokrenuti humanitarnu akciju za učenike i nastavnike. Svi ste pozvani predložiti kome bismo mogli pomoći.
  6. Završna svečanost  održat će se u petak 25.11.2022. godine. Tada ćemo proglasiti naj-brkove i održat će se sportska natjecanja.  

Sve aktivnosti, predavanja i radionice održavat će se u 12.00 sati ako smo jutarnja smjena, odnosno u 18.00 sati ako smo u poslijepodnevnoj smjeni. Termine predavanja morali smo uskladiti s obvezama  gostujućih predavača. Nekoliko dana ranije najavit ćemo svaku aktivnost i goste objavom u Teamsu. Razrednike bismo molili da iz svoga razreda odrede do 4 učenika koji žele doći. Želja nam je uključiti što više učenika iz različitih razreda. Za sva događanja vrijedi napomena da učenici mogu doći samo uz dodatno dopuštenje predmetnog nastavnika kojega imaju 7., odnosno 8. sat. 

Željka Getoš, Sandra Matijević, Daliborka Pavošević

About the Author: Daliborka Pavošević