Centar izvrsnosti: novi krug prijava!

Poštovani učenici/ce!

Elektrotehnička i prometna škola Osijek i ove školske godine provodi  izvannastavne aktivnosti u okviru Centra izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva. Centar izvrsnosti jest izvanškolski oblik rada značajan za poticanje specifičnih područja darovitosti, a ujedno omogućava i podršku razvoju interesa, talenata i darovitosti.

Sudjelovanje je besplatno. Nakon provedbe aktivnosti polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju Centra izvrsnosti te usvojenim ishodima i kompetencijama.

Pozivamo vas da se uključite u aktivnosti Centara izvrsnosti i to učenici osnovnih škola u aktivnosti:

 Python za znatiželjne – osnove programiranja u programskom jeziku Pythonu

  1. Virtualna i proširena stvarnost – učenici će razvijati kreativnost i umjetnički izričaj kroz rad  u različitim aplikacijama i platformama za kreiranje multimedijskih sadržaja
  1. Šah i računala – upoznavanje s osnovama šaha i šahovskim programima
  2. Raspberry Pi i Scratch – upoznavanje i upotreba Raspberry Pi mikroračunala te programiranje igara u Scratch-u

Učenici 1.,2. i 3. razreda srednjih škola mogu se prijaviti u aktivnosti:

  1. PLC – programiranje budućnosti – programiranje PLC-a kojima upravljamo postrojenjima, robotima, kućnim instalacijama
  2. Virtualna i proširena stvarnost – učenici će razvijati kreativnost i umjetnički izričaj kroz rad u različitim aplikacijama i platformama za kreiranje multimedijskih sadržaja
  3. Projektiram, montiram i spajam – upoznavanje električnih instalacija, praktične vježbe

 

Termini održavanja aktivnosti su svake druge subote, u trajanju 4 školska sata s početkom u 9,00 sati. Provodi se 48 sati po odabranoj aktivnosti. Predavači su educirani stručni nastavnici koji će svoja znanja i vještine prenositi učenicima tijekom navedenih aktivnosti. Ciljna dobna skupina učenika su učenici 7.  i 8. razreda. Centar izvrsnosti elektrotehnike i računalstva imenovala je  Osječko-baranjska županija koja je i financijski pokrovitelj. Za sve sudionike aktivnosti osigurani su materijali (torba s blokom, olovkama, majicom s logom Centra izvrsnosti). Prijevoz do Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Istarska 3 trenutno trebaju organizirati roditelji. Planirano je da Osječko – baranjska županija kasnije osigura prijevoz učenika iz okolnih mjesta do Centra izvrsnosti.

Molimo vas  da se samostalno prijavite putem linka    najkasnije do 27. studenog 2023. godine .  Broj sudionika je ograničen, odabir sudionika bit će po redoslijedu prijava.

Sve informacije o radu Centra izvrsnosti učenici i roditelji mogu pratiti i putem društvene stranice https://www.facebook.com/elprosci.

 Razmisli, odluči i prijavi se !

Radujemo se skorom viđenju!

                Mentori aktivnosti u Centru izvrsnosti i Antun Kovačić, dipl. ing., ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek

About the Author: Daliborka Pavošević