Čestitke nagrađenim kolegicama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Svjetskog dana učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike.
Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 505 najuspješnijih u školskoj godini 2022./2023. godini, a među njima su naše kolegice Snježana Bošnjak, Karolina Brleković, Danijela Ivanović-Ižaković i Anica Leventić. Čestitam kolegicama na dobivenoj nagradi!
Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek
Antun Kovačić, dipl. ing.
 

Treba naglasiti koliko su truda nagrađene nastavnice naše škole uložile u svoj rad. Naše su se kolegice istaknule u brojnim kategorijama prema traženim kriterijima. Tako su, primjerice, izrađivale i primjenjivale primjere uporabe inovativnih metoda poučavanja. Objavljivale su stručne članke kojima se potiče primjena novih nastavnih metoda rada, scenarije poučavanja, primjere dobre prakse, digitalne obrazovne sadržaje.

Održale su brojna predavanja, radionice i ogledne sate na županijskoj i državnoj razini, među kojima su bili i oni interdisciplinarni. Ostavile su svoj trag i u stručnim udrugama i  mentorirale učenike na školskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Naše su kolegice prepoznate i po vođenju  projekata iz područja odgoja i obrazovanja – državnih i onih međunarodnih i sudjelovanju u brojnim projektima. Radile su na unaprjeđenju rada škole, kao i na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Sudjelovale su u radnim skupinama i u izradi novih kurikula.

Same će kolegice o nagradi skromno reći kako im je čast promicati školu u pozitivnom kontekstu.

Neke su nagrađivane više puta, neke prvi put, no to samo može svim djelatnicima biti poticaj da i sami prikupe svoju dokumentaciju i prijave se – broj najboljih odgojno – obrazovnih djelatnika naše škole na taj će način samo rasti!

About the Author: Daliborka Pavošević