Međunarodna konferencija SkillME 2023.

Naši su učenici Danijel Krišto i Kristijan Pružinac u pratnji ravnatelja Antuna Kovačića, dipl. ing. i nastavnika Mate Filakovića, dipl. ing. sudjelovali na međunarodnoj konferenciji SkillME. Naglasak je konferencije na povezivanju industrije i srednjoškolskog obrazovanja,. Ove se godine održala u suradnji s Tehničkom Školom Slavonski Brod u Slavonskom Brodu 17. ožujka 2023.

Cilj je konferencije postizanje boljih veza i suradnje između industrije i srednjoškolskog obrazovanja, te međusobna razmjena primjera dobre prakse unutar regije Alpe-Jadran. Fokus je na području strojarstva, mehatronike, automobilske tehnike te prerade i obrade drva. Sudionici su projekta strukovne i tehničke škole iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske, i Bosne i Hercegovine.

Konferencija se sastojala od zajedničkog plenarnog sastanka na kojem su se prikazali primjeri dobre prakse ili perspektive. Održale su se i radionice za učenike koji su rješavali zadatke u susjednim tvrtkama u mješovitim grupama.

Cilj je konferencije promovirati timski rad, svladati jezične prepreke, te učiti o stvarnim izazovima u proizvodnji. Naši su učenici uspješno svladali sve ciljeve, o čemu svjedoče i fotografije i pozitivni komentari ravnatelja Kovačića i kolege Filakovića.

About the Author: Daliborka Pavošević