Obilježili smo Dan europskih autora

Učenici 1tr1 s razrednicom Sandrom Štrasser, prof. sat razrednika proveli su u knjižnici obilježavajući Dan europskih autora.

Učenici su se unaprijed pripremili za čitanje naglas. Čuli smo interpretativno čitanje pjesme Poezija je traganje za sjajem Adama Zagajewskog, svjetski poznatoga pjesnika poljskoga podrijetla i pjesme više ne pišem osječkoga pjesnika, profesora, knjižničara, bubnjara i multimedijalnog umjetnika Tihomira Dunđerovića.

Nakon čitanja naglas učenici su u tišini samostalno pročitali pjesme i analizirali ih odgovarajući na pitanja o tekstu, razmišljajući o pojedinim riječima, izrazima, rečenicama i njihovom značenju, razlikama i sličnostima između pjesama.

U zajedničkoj smo raspravi zaključili kako tekst oživi u trenutku dok ga čitamo, kako se može pisati baš o svemu te zapisali vlastitu poetsku sličicu koju ćemo ponijeti s ovog susreta i rečenicu koju pjesnik upućuje baš nama. Tekstove koje smo koristili možete pronaći na poveznici https://www.canva.com/design/DAFeF3aPcsU/view .

Susret je osmislila i vodila školska knjižničarka Daliborka Pavošević, prof. i dipl. knjiž.

About the Author: Daliborka Pavošević