Regionalni centar kompetentnosti: besplatni programi osposobljavanja odraslih

Želite se dodatno obrazovati nakon osnovne škole? Imate više od 18 godina? Ovo je nešto za vas! Prijave: do 30. siječnja 2023., a za zanimanje za upis u program usavršavanja Backend programer/ka prijave idu do 10. veljače.

U sklopu obrazovanja odraslih, Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek omogućit će zainteresiranim osobama besplatan upis u pet programa za osposobljavanje odraslih. Program osposobljavanja je program za obrazovanje odraslih osoba, a namijenjen je osobama koje su završile osnovnoškolsko obrazovanje te žele dodatnu izobrazbu.

Programi osposobljavanja provodit će se u području elektrotehnike i računalstva. a svi polaznici po završetku stječu odabrano zanimanje koje im se upisuje u radnu knjižicu. Programi počinju s provedbom početkom veljače,   a održavat će se u Regionalnom centru kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek u poslijepodnevnom terminu.
Zanimanja u ponudi programa za osposobljavanje odraslih osoba su:

  • stručnjak/stručnjakinja za računalne mreže
  • stručnjak/stručnjakinja za automatizaciju i pogonsku tehniku
  • serviser/serviserka kućanskih aparata – početnik/ca
  • monter/monterka elektroničkih komunikacija
  • elektroinstalater/elektroinstalaterka početnik/ca
  • frontend programer/programerka
  • backend programer/ programerka

Programi obrazovanja odraslih, provode se u suradnji s vrhunskim stručnjacima iz područja elektrotehnike i računalstva, a polaznici će dobiti priliku da naučena teorijska znanja provedu u praksi. Osim toga, polaznicima je osigurana konzultativno-instruktivna nastava koja uključuje skupne i individualne konzultacije na kojima će dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice koje imaju vezano uz predavanja i gradivo. Programi su izrađeni po mjeri i najnovijim potrebama na tržištu rada, a to po završetku osigurava visoku konkurentnost svim polaznicima.

U svrhu kvalitetne provedbe programa, osigurat će se specijalizirane učionice i  prostorije za rad, opremljene računalima koja imaju pristup internetu, oprema za održavanje nastave te odgovarajući priključci, mjerni instrumenti, materijali, alati i pribor za savladavanje specifičnih praktičnih vježbi.

Za upis u jedan od navedenih programa, zainteresirani kandidati moraju posjedovati prethodnu kvalifikaciju na razini 1 – kvalifikaciju stečenu završetkom osnovnoškolskog obrazovanja te liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za rad u struci. Sve zainteresirane osobe za upis u jedan od programa osposobljavanja moraju imati navršenih 18 godina. Dodatna pitanja vezana uz upis u jedan od navedenih programa i druge informacije možete poslati na rck.elpros.osijek@gmail.com ili na emma.biglbauer@skole.hr

 

About the Author: Daliborka Pavošević