Smart home models in VET – sastanak projektnog tima u Pečuhu

U periodu od 3. – 5. travnja u Pečuhu je održan sastanak projektnog tima Erasmus+ KA2 projekta Smart home models in VET. U svojoj školi timove VTSNS i ELPROS-a ugostili su predstavnici Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly.  

Članovi projektnog tima imali su priliku upoznati školski centar i njihove programe te druge aktivnosti kojima se škola bavi. Posebno zanimljiv je pristup modelu pametne kuće koji razvijaju kolege iz Pečuha, a koji bi učenicima treba omogućiti praktičan pristup i učenje o kućnim električnim i pametnim instalacijama. 

Tijekom sastanka pokrivene su različite teme vezane za vođenje projekta kao što su izvještavanje o budžetu, projektne novosti i diseminacija projektnih aktivnosti i rezultata. Svi timovi su predstavili napredak razvoja svog edukacijskog modela pametne kuće, a kolege iz Novog Sada podijelile su dosad razrađene elemente kratkog programa obrazovanja koji je u postupku verifikacije te predložile moguća unaprjeđenja u popunjavanju vijesti o projektnim aktivnostima. 

Osim navedenih tema nastavnici su imali priliku poslušati izlaganje gospodina Gergely Kalmana, predstavnika tvrtke Okosotthonlabor. Uz prezentaciju tvrtke i projekata na kojima trenutno rade te tehnologija koje se aktualno primjenjuju  nastavnici su raspravili moguće modele razvoja suradnje s tvrtkama koje se bave pametnim instalacijama i kućnom automatizacijom u svrhu unaprjeđenja izvedbe nastavnih programa i lakšeg uključenja učenika na tržište rada. 

Više o tehnologijama i tvrtci na: 

https://okosotthonlabor.hu/ 

About the Author: Anica Leventić