STEAMFUL u Grčkoj

Posljednji Hackathon u sklopu projekta STEAMFUL održan je u mjesto Aigio, Grčka u vremenu od 27.03.2023. do 31.03.2023. Učenici Domagoj Vukosavljević, Fran Pintar iz 3tr2 i Josip Antunović, Ivan Rengel, Borna Kovač iz 3tr1 razreda u pratnji Karoline Brleković, voditeljice projekta i Antuna Kovačića ravnatelja sudjelovali su u svim aktivnostima projekta.

Tijekom mobilnosti učenici su sudjelovali u aktivnostima povezanim s migracijama stanovništva kojima svjedočimo posljednjih nekoliko godina.

Kroz radionicu “Dječak s putnom torbom, to sam mogao biti ja ili ti” te posjetom CO2GETHER NGO koja pomaže izbjeglicama podigli su svoju svijest o temi migracija i izbjeglištva.

Kroz Hackathon aktivnosti učenici su tražili AI rješenja koja bi pomogla izbjeglicama i migrantima. Svojim nastupom i rješenjima naši učenici opravdali su svoje sudjelovanje na najbolji mogući način.

Uz učenje, rad i druženje s vršnjacima iz Španjolske, Italije, Portugala, Estonije i Grče učenici su imali priliku posjetiti grad Patras te vidjeti njegove kulturne i povjesne znamenitosti.

Uz rad našlo se vremena i zaplesati, pa pogledajte kako:

About the Author: Karolina Brleković