MathOS cup 2024 – prvi krug natjecanja

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek 2. veljače 2024. godine održano je ekipno natjecanje učenika srednjih škola MathOS cup. Natjecanje se organizira u dvije sekcije: sekcija matematika i sekcija programiranje. U obje sekcije natjecanje se održava u dva kruga tijekom kojih ekipe od tri učenika rješavaju problemske zadatke. Prvi krug odvija se online, dok se za najuspješnije ekipe drugi krug održava uživo na Fakultetu primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku. 

Nositelji organizacije MathOS cup-a su Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, III. Gimnazija Osijek (sekcija matematika), Gimnazija Požega (sekcija programiranje), uz podršku Udruge matematičara Osijek 

Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cup-a Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Prijediplomski studij Matematika te Prijediplomski studij Matematika i računarstvo. Najbolje plasirani timovi osvojit će vrijedne nagrade. 

Ove godine, više od 240 timova iz različitih škola diljem Republike Hrvatske prijavilo se za natjecanje u sekciji matematika. Naša škola sudjelovala je s pet timova, po jedna ekipa iz 1et, 1tr2, 2tr2 te dvije ekipe iz 4tr2. Mentorice timova su profesorice Karolina Brleković i Snježana Bošnjak 

Ekipa Bazinga iz 1et razreda uspjela se plasirati u drugi krug natjecanja. Čestitamo timu i želimo im puno uspjeha u finalnom natjecanju koje će se održati 10. svibnja 2024. na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku.  

Konačne rezultate za sve razrede možete vidjeti na ovoj poveznici. 

Snježana Bošnjak

About the Author: Daliborka Pavošević