Ravnatelj

Riječ ravnatelja

Dobro došli u Elektrotehničku i prometnu školu Osijek.

Svaki korak koji činimo u svom obrazovanju nije izgubljeni korak, taj korak nam širi horizonte i vidike, otvara nam svijet i zato želim svima Vama koji dolazite u ovu školu reći: Usudi se znati. Jer, kao da se bojimo znati, kao da nas je strah učiniti onaj prvi korak i krenuti u svijet znanja.

Naša škola ima dugu povijest postojanja, mijenjala je imena, mijenjali su se nastavnici, ravnatelji, ali želja za stjecanjem znanja i vještina nije minula. U školi smo ponosni na sve ono što činimo:

  • Redovnim obrazovanjem u području elektrotehnike i računalstva te prometa i logistike
  • Sudjelovanjem u nizu europskih projekata
  • Obrazovanjem odraslih polaznika u programima elektrotehničke i prometne struke
  • Sudjelovanjem na brojnim natjecanjima
  • Razvojem sportskog duha u našem SŠK Kune
  • Razvojem prijateljskih odnosa sa školama prijateljima iz Pečuha, Budimpešte, Nitre i Splita

Redovno obrazovanje podrazumijeva istovremeno razvijanje i svojih teorijskih znanja i praktičnih vještina. Želja nam je razvijati školu usmjerenu na učenika u kojoj će učenik i njegov razvoj biti na prvom mjestu. Važno nam je da učenici postaju spremni za rad, ali i za daljnje obrazovanje upisom na više škole i fakultete. Zato potičemo i pripreme za Ispite državne mature u kojima učenici mogu nadopuniti svoja znanja i pripremiti se za iskorak u životu.

Život u školi je za svakog učenika važan dio života. Želimo svakom učeniku da mu boravak u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek ostane u trajnoj uspomeni kao radostan i lijep dio života. Ujedno Vas pozivamo da svojim prijedlozima unaprijedimo život škole i našu školu učinimo školom 21. stoljeća.

Vrata ravnateljevog ureda su Vam uvijek otvorena, a posebno pri traženja odgovora na svako pitanja koje Vam se nađe na putu školovanja. Ako u sebi imamo pitanja na koja ne pronalazimo odgovore, stvara se u nama ozračje nezadovoljstva. Tražiti odgovore u vremenu životnog previranja najvažnije je za svakog mladog čovjeka. Za pomoć pri traženju odgovora stoji Vam svaki nastavnik, stručni suradnik, a i ja kao ravnatelj.

Još jednom svima Vama koji ste u našoj školi ili razmišljate o dolasku u školu želim poručiti: Usudi se znati.

Antun Kovačić, dipl.ing.