Projekti

Projekti u kojima kao partner sudjeluje Elektrotehnička i prometna škola Osijek su:

Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo – Projekt se realizira u okviru Modernizacije školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva u okviru IPA IV komponente.i i trajat će godinu dana. Projekt se provodi u suradnji s partnerima Strojarskom tehničkom školom Osijek i Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek.

Jedinstvo u različitosti – Baranja nas spaja – Baranja u jeziku, pismu, fotografiji i pokretu. Bilateralna razmjena uključila je 24 mladih iz Mađarske i Hrvatske kojima se tijekom 10 dana trajanja razmjene pružila prilika upoznavanja hrvatske Baranje i Osijeka. Omogućavanjem zajedničkih aktivnosti i poticanjem propitivanja sličnosti i razlika te zajedničkih vrijednosti, razmjena je težila neformalnom i interkulturalnom učenju mladih. Mladi su istraživali razlike u odnosu na Baranju s mađarske i hrvatske strane granice, a svoje su doživljaje izražavali kroz jezik, pismo, fotografiju i tjelesnu aktivnost. Projekt se provodi u suradnji s partnerom Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola iz Pečuha. Projekt je financijski podržala Europska komisija u okviru programa Mladi na djelu.

Projekt SOELA – solarni električni automobil. Cilj projekta je razvoj novih inovativnih izvannastavnih aktivnosti i metoda obrazovanja učenika, te poticanje novih znanstvenih i tehničkih inovacija i dostignuća učenika kroz izradu solarnog električnog automobila. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a ukupni iznos je 189.149,51 eura.

Projekt VTT-Firm – Virtual Traffic Training Firm. Cilj projekta je povećati sposobnosti nastavnika i materijalne uvjete u partnerskim školama obrazovnog sektora prometa i logistike sa svrhom poboljšanja znanja i vještina učenika provedbom praktične nastave u virutalnim vježbeničkim tvrtkama. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a ukupni iznos je 95.955 eura.

Mladi za Europu – Youth for EU Novi europski projekt namijenjen mladima od 16 do 26 godina, čije je nositelj Agencija Lokalne Demokracije iz Brtonigle, a financiran je od strane Europske unije unutar programa IPA INFO 2011. Projekt, koji je službeno započeo 1. siječnja 2013., namijenjen je učenicima srednjih škola i mladima od 16 do 26 godina, učiteljima i udrugama, s ciljem da se pridonese širenju informacija o Europskoj uniji, o Hrvatskom putu prema članstvu i o mogućnostima što nas očekuju nakon 1. Srpnja 2013. Osim istarskih udruga mladih i talijanskih srednjih škola, u inicijativi sudjeluju i mladi iz Sisačko-Moslavačke i Osječko-Baranjske županije.

LEONARDO DA VINCI Projekt mobilnosti kojim je predviđena mobilnost 15 učenika trećih razreda smjerova elektrotehničar, tehničar za računalstvo i tehničar cestovnog prometa.

POKRENI SEBE, PROMIJENI SVIJET! u školskoj godini 2013/2014. škola sudjeluje u projektu “Pokreni sebe, promijeni svijet – mobilizacija potencijala volontiranja u prevenciji nasilja među mladima“, koji je osmišljen u nastojanju da se osigura bolje prepoznavanje i korištenje potencijala volontiranja u prevenciji nasilja među mladima, kroz njegovo potvrđivanje kao pozitivnog i poticajnog načina života mladih.